Предстоящи събития в страната за 20 юли
Секция: Предстоящи събития
20 Юли 2018 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 20 юли

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
***
София.
От 14.00 часа в Информационния център на Министерството на отбраната министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски ще валидират официално юбилейна пощенска марка, посветена на 140-годишнината от създаването на Българската армия.
***
Варна/Св. Св. Константин и Елена.
От 13.30 часа в зала „Романс" на хотел Астор Гардън, к.к. „Св. Св. Константин и Елена" министърът на туризма Николина Ангелкова ще отрие заседание на Националния съвет по туризъм.
***
София.
От 11.00 часа пред параклиса в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" на ул. „Пиротска" 171А пожарникарите ще отбележат деня на Св. пророк Илия - техен небесен закрилник и покровител.
***
София.
От 11.00 в офиса на ОИЦ-София (гр. София, бул. „Витоша" 99) екипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦСофия) ще проведе работна среща с медиите.
***
София.
От 11.30 часа пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорието и Одринско на бул. „Стефан Стамболов" 2, ВМРО ще отбележи 115 години от Илинденско-Преображенското въстание.
***
Батак/с. Фотино.
От 16.00 часа народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова ще проведе изнесена приемна в село Фотиново, община Батак.
***
Благоевград.
От 11.00 часа в хотел „Кристо" АБ организира Среща-дискусия относно името на Македония. Преди това от 10.30 часа Румен Петков и Президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) ще поднесат венци и цветя на паметника на Гоце Делчев.
***
Велико Търново. /с. Войнежа.
От 10.00 часа ще бъде отбелзан църовния празник на храма „Св. Пророк Илия" и ще бъде раздаден курбан за здраве.
***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в Манастир „Св. Пророк Илия" Горна Оряховица ще се състои празник на Свети Пророк Илия - закрилник и покровител на Горна Оряховица. Ще бъде отслужен празничен водосвет и раздаден курбан за здраве.
***
Добрич.
От 09.00 часа с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите за освобождението на града ще бъдат отбелязани 140 години от
създаването на Българската армия.
***
Симитли.
От 10.00 часа в читалище „Св. Климент Охридски" ще се проведе интерактивен урок, посветен на Илинденско - Преображенското въстание.
***
Стара Загора.
От 10.00 часа в залата на четвъртия етаж на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с мерките за предпазване на страната от възникване на заболяването Африканска чума по свинете.