EVN Топлофикация присъединява жилищни сгради в район „Северен“ в Пловдив към топлопреносната мрежа
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юли 2018 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN Топлофикация присъединява жилищни сгради в район „Северен“ в Пловдив към топлопреносната мрежа

/КРОСС/ Топлофикационното дружество изгражда над 200 метра нов топлопровод

От 21.07.2018 г. EVN Топлофикация стартира проект за изграждане на нови топлопроводи в район „Северен“, гр. Пловдив, за присъединяване на  жилищни сгради към централно отопление и битова гореща вода. Планира се да бъде изградена повече от 200 метра нова мрежа, която ще захранва с топлинна енергия сгради по улици „Полк. Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и „Порто Лагос“. Новите топлопроводи са предвидени да имат възможност да захранят също и строящите се към момента нови сгради в района.

Строително-ремонтните дейности ще се осъществяват на етапи. Тяхното извършване налага цялостно затваряне за движение по ул. „Полк. Сава Муткуров“ в района на  кръстовището на ул. „Полк. Сава Муткуров“ с ул. „Златна Панега“ за периода 21.07 – 31.07.2018 г. Предвиден е обходен маршрут по ул. „Сърнена гора“. След това предстои частично затваряне за движение на ул. „Златна Панега“ – само на западното платно между ул. „Сава Муткуров“ и ул. „Порто Лагос“.

Очаква се дейностите да приключат през първата половина на септември 2018 г. EVN Топлофикация уверява, че дружеството ще предприеме необходимите мерки за по-бързото приключване на проекта.