Рецидивист влезе два пъти в дома на семейство, докато са вътре
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юли 2018 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рецидивист влезе два пъти в дома на семейство, докато са вътре

/КРОСС/ Крадец влезе два пъти в дома на семейство от Плевен, докато хората са вътре. Мъжът е задържан, а кражбата е заснета от камерите на семейството, предаде bTV.

Около 14 часа във вторник съпругата и 3-годишният син на Ивайло Иванов се прибират в дома си. Жената оставя дамската си чанта в коридора на жилището и влиза в кухнята. 15 минути по-късно в дома им влиза непознат.

"Не го чуват, явно е бил много ловък. Там обикновено седи дамската й чанта. Взима я, изнизва се, качва се на горния етаж и почва да си я рови", описва случилото се Иванов.

                    

Мъжът не забелязва видеокамерите. На кадрите се вижда, че претърсването на чантата отнема повече от 2 минути, но не дава очаквания резултат. Непознатият се връща отново в жилището.

"Отваря, влиза, връща чантата. Беше я оставил на закачалката. Явно е разровил и тук някъде е намерил портмонето. С него излиза, пак се качва на горния етаж, рови и си заминава".

Семейството разбира за кражбата часове по-късно. Подават сигнал в полицията. Тази сутрин 58-годишният мъж е задържан.

"С дългогодишен криминален стаж, с присъди за изнасилване, кражби, грабежи. Много присъди - 16, около 20 години е бил в затвора. Пуснат е февруари", описа извършителя Красимир Начев, директор на плевенската полиция.

В портмонето имало 100 лв., както и документите на жената.

Ивайло е доволен, че непознатият не се е засякъл нито с жена му, нито с него. Семейството е залепило снимка на крадеца на входната врата на кооперацията.