Димитър Геновски и Красимир Каракачанов валидираха марка по повод 140 години от създаването на Българската армия
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юли 2018 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Геновски и Красимир Каракачанов валидираха марка по повод 140 години от създаването на Българската армия

/КРОСС/Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски и министърът на отбраната Красимир Каракачанов валидираха пощенска марка, посветена на 140 години от създаването на Българската армия.

Филателното издание е най-подходящият знак на благодарност за силния боен дух и патриотизма на хилядите българи, които са в редиците на родната ни армия, каза по време на церемонията заместник-министър Геновски.

По думите му, Българската армия е една от институциите, с която държавата ни винаги се е гордяла. „Затова и първата тематична марка в българското маркоиздаване е посветена именно на героизма на българските воини. Още в далечната 1902 г., се отпечатва издание, посветено на боевете при Шипка“, каза още заместник-министърът.

Художник на проекта на марката е Александър Въчков, който е един от най-добрите познавачи на традицията в униформите на българската армия.

По-рано днес, заместник-министър Димитър Геновски, заедно с председателя на Съюза на българските филателисти Спас Панчев и изпълнителния директор на „Български пощи“ Деян Дънешки валидираха юбилейно издание по повод 80 години от създаването на организацията на колекционерите на марки в България.