Фестивалът Hills of Rock събра в Пловдив меломани от цяла България
Секция: КУЛТУРА
21 Юли 2018 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фестивалът Hills of Rock събра в Пловдив меломани от цяла България Judas Priest и Iron Maiden за гвоздеите на рок маратона

/КРОСС/ Голямото събитие днес не е в столицата, а на 120 км на изток в Пловдив, където се провежда фестивалът Hills of rock. Хиляди българи и чуждестранни туристи изпълниха района около Гребната база за първия ден на Hills of Rock. Именитият шотландец FISH загря феновете още по залез с здрав рок. На място за реда и пропуските се грижат около 150 доброволци. Районът е пълен с хора и автомобили Старт на най-грандиозния фестивал на твърдия саунд дадоха българите от D2. Момчетата на фронтмена Митко Кърнев подгряха с изпълненията си публиката, а след тях щафетата поеха Irforce и Serenity. Те подгряха публиката за появата на трите големи звезди на главната сцена - Fish, Crematory, Sabaton.

Феновете експлоадираха, когато на сцената се появи легендарният вокал на Мarillion Фиш. Той не губи време и заби най-емблематичните парчета от периода му в групата от албума "Сlutching at Straws" от 1987 г. Изпя всичи парчета от албума. Публиката полудя на изпълненията на емблематичните "Sugar Mice", "Incommunicado" и "Warm Wet Circles".

Фестът продължава в събота с грандиозен концерт на Джудас Прайс, а кулминацията се очаква в неделя, когато пред феновете ще излезе легендарната група Айрън Мейдън.