Двама българи обират пациенти в холандска болница
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2018 10:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама българи обират пациенти в холандска болница

/КРОСС/ Съдът в Хага не пусна двама българи - на 25 и на 48 години, заподозрени в множество кражби в болници. Мъжете бяха арестувани в Белгия, след като властите откриха голям брой стоки в колата им, пише www.ad.nl.
След ареста полицията в Хага започва разследване на дейността на мъжете в града и в околностите. На 25 юли миналата година заподозрените откраднали портфейл с около 1000 евро и болничен пропуск. На 31 август същите отмъкнали лаптоп и портфейл с около 500 евро, като теглили пари и от дебитната карта на жертвата, съобщава „Канал 3".
Разследването показало, че българите са извършвали кражби в Апелдорн, Капеле аан ден Айсел, Горинхем, Албласердам и Лайдердорп. Болниците там разпознали единия от двамата - доста пълен мъж.
Според прокуратурата, заподозрените са влизали в болниците като посетители, а след това обирали пациенти и персонал. Те не се посвенили да ограбят дори човек, болен от рак. Мъжете системно и организирано извършвали кражби и прокуратурата ги определя като организирана престъпна група. "Това е очевиден случай на мобилен бандит", заявил прокурорът.
По време на заседанието днес българите поискали да бъдат пуснати от ареста. Пълният мъж заявил, че има здравословни проблеми, а другият, че откритите пръстови отпечатъци по стоките изобщо не са негови.
Съдът обаче реши да остави българите в ареста заради "сериозните подозрения". Делото ще продължи около 3 месеца.