Закопчаха трима за трафик на хора в района на Искърското дефиле
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2018 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Закопчаха трима за трафик на хора в района на Искърското дефиле

/КРОСС/ Трима са задържани след опит да преведат нелегално осем чужденци, съобщиха от МВР.  ​С постановление на прокуратурата на българските граждани са наложени 72-часови мерки за неотклонение

Тримата са задържани при операция на служители от Главната дирекция „Национална полиция" и РУ - Своге. Тя е проведена вчера в района на Искърското дефиле.

Българите са били наблюдавани известно време. Вчера те направили опит незаконно да изведат от страната осем души - четирима мъже, три жени и момиче - по техни думи, иракчани, всички без документи за самоличност. По предварителни данни, чужденците са били преминали незаконно на наша територия, като целта им е била да достигнат до Западна Европа.

Двама от задържаните са се придвижвали с лека кола, а след тях третият е управлявал джип с осемте мигранти. След преследване от полицейските органи двете коли са спрени на пътя Лакатник-Вършец, в района на село Миланово.

Тримата българи са задържани. С постановление на прокуратурата са им наложена мерки за неотклонение до 72 часа. Привлечени като обвиняеми по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 4, т. 5, във връзка с ал. 1, вр. чл.20, ал. 2 от НК.

Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Своге.