Израел евакуира 800 члена на „Белите каски”
Секция: СВЯТ
22 Юли 2018 14:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израел евакуира 800 члена на „Белите каски”

/КРОСС/ Близо 800 члена на организацията „Бели каски" са евакуирали израелските власти по молба на САЩ и европейските държави през нощта срещу неделя, съобщи AFP, позовавайки се на военни източници.

Причината за среднощната евакуация е била заплаха от страна на напредващите сирийски правителствени сили в южната част на страната, съобщи армейското радио на Израел. От Йордания са потвърдили, че ще прехвърлят „белите каски" във Великобритания, Канада и Германия.

„Сирийската гражданска защита", или „Белите каски", са основани през 2013 г. като вид спешна помощ за ранени от въздушни бомбардировки, артилерийски обстрел и взривове на територията на опозиционните сили. „Съгласно директива на израелското правителство и по искане на САЩ и някои европейски държави, Силите за отбрана на Израел преди малко завършиха хуманитарна операция за спасяването на членове на сирийска гражданска организация и техните семейства" се посочва в съобщение на израелската армия.

„Израел продължава да се придържа към политика на ненамеса в сирийския конфликт и продължава да смята сирийския режим за отговорен за всички активности на територията на Сирия", заявяват военните.