Полицай е печелил по 5000 лв. от всеки незаконно регистриран кемпер
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юли 2018 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицай е печелил по 5000 лв. от всеки незаконно регистриран кемпер

/КРОСС/ Ръководител в ОДМВР-Габрово, двама автотърговци и безработна жена са участвали в организираната престъпна група за незаконна продажба на скъпи коли. Това обявиха от прокуратурата на брифинг днес. За трима днес държавното обвинение ще иска постоянен арест, а един се издирва с европейска заповед.

„Събрани са данни за незаконна продажба на повече от 14 скъпоструващи МПС – става въпрос за кемпери, които са за над 100 хил. лв.”, каза наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, цитиран от „Фокус”, като уточни, че се проверява дали няма и други возила, свързани със схемата.

Тя беше подробно обяснена днес. От началото на 2016 г. подставени лица в Германия вземали кемперите под наем или на лизинг, след това на наша територия всякакви проследяващи устройства се премахвали, издавали се нови номера и се продавали с подправени документи.

Началникът по „МПС, водачи и административно-наказателна дейност” съдействал на групата, смятат от прокуратурата, като негови отпечатъци са били открити при претърсване. В колата му са били намерени 5000 лв., като се смята, че те са му били дадени, за да регистрира незаконно един автомобил. „Горе-долу толкова му е тарифата”, коментира прокурор Кънев.

„Преценяваме, че от ОДМВР – Габрово се опитаха да създадат затруднения на нещата, които Специализираната прокуратура трябваше да свърши. Затова е възложено на МВР да провери ситуацията и да се разбере дали длъжностни лица от ОДМВР – Габрово са нарушили законовите си задължения и кои са тези длъжностни лица”, заяви на свой ред ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев.