Руската армия ще получи първия ударен безпилотен летателен апарат местно производство
Секция: Русия
24 Юли 2018 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руската армия ще получи първия ударен безпилотен летателен апарат местно производство

/КРОСС/ Руските военни ще получат на въоръжение ударен безпилотен летателен апарат – първият местна разработка. Изпитанията на „Форпост-М“ в момента приключват, съобщават пред вестник „Известия“ от руското министерство на отбраната, цитиран от Фокус.

Модерната машина ще се превърне в напълно автономна ударна платформа - ще разполага с модерни радарни и оптични системи, както и с бомби с висока точност. Благодарение на новото оборудване „Форпост-М“ ще може самостоятелно да идентифицира и унищожава наземните си цели дори на тъмно и във всички метеорологични условия.

Новото оборудване няма аналози в света. По-специално, инерционната система за навигация дава възможност на машината да лети без използване на спътникова система за навигация, което дава предимства, когато безпилотният апарат лети в области, наситени ПВО и електронни системи за проследяване на вероятния противник.

Първите прототипи от този тип безпилотен летателен апарат са използвани в Сирия. Практиката показва, че те успешно намират прикрити бронирани превозни средства, артилерийски системи, отбранителни и командни постове на противника. 

„Форпост-М“ може да работи в радиус до 250 км от мястото на оператора, да развива скорост над 200 км / ч и да остане във въздуха до 17 часа. Машината тежи повече от 450 кг. Максималната надморска височина на полета е около 5000 метра. Експертите смятат, че безпилотните летателни апарати ще решават тактически задачи, без да рискуват човешки животи.