Евгений Плющенко: "Не ставам за политик. Разбирам от лед и това е моят бизнес“
Секция: СПОРТ
24 Юли 2018 09:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евгений Плющенко: "Не ставам за политик. Разбирам от лед и това е моят бизнес“

/КРОСС/ Една от най-големите спортни звезди в света, фигуристът Евгений Плющенко, е в България. Той е тук заедно със своята академия "Ангелите на Плющенко" и тренира на уникалната ледена пързалка в Кранево в луксозния комплекс "Терма Вилидж" , съобщи самият той пред сайта narodensport.eu. Плющенко е двукратен олимпийски шампион, сребърен медалист от Олимпийски игри, трикратен световен шампион и седемкратен европейски шампион.

Отличията му от други международни турнири и Гран При вериги са стотици.

Сега Плющенко намира своето призвание в работата с деца "С лични средства, не с държавни, изграждам голяма спортна зала за фигурно пързаляне в Москва.

Желаещите да тренират при мен са много и правя огромен комплекс, за да мога да работя с децата", твърди Плющенко.

''За първи път с нашата академия сме в България, за първи път идвам тук като треньор. Доволен съм от условията тук , качеството на леда е добро, базата ме изненада, всичко е страхотно'', сподели той за идването си в България.

Плющенко разкри и плановете си за следващата година: ''Надявам се сътрудничеството ни да бъде дълго и да планирам да дойда тук и през следващата година с програма и не само а и със своя отбор и екип''.

Абревиатурата на отбора е ''Ангелите на Плющенко'' , наистина ли ви се работи с деца а не се занимавате с други неща и какво научавате от тях попитан бе Плющенко.

''Искама да кажа,че всички деца са Ангели и затова отбора ни носи това име , имаме различни деца на различно ниво. Ние сме отворени за всички деца но трябва да знаете местата вече са все по малко . Имам планове да открия свой леден дворец с хотелска част и ледена арена за да работя по плътно с децата''.

Той смята, че треньорската работа е неговото бъдеще. "Бил съм депутат, телевизионен водещ. Искам да Ви кажа, че това не е за мен. Разбирам малко от лед и искам да работя в тази посока", заявява в шеговит тон Плющенко. 

И споделя очаквайте ни следващата година отново тук за по дълго ще направим и реклама за да разберат повече хора.