Израел порази сирийски изтребител над Голанските възвишения
Секция: СВЯТ
24 Юли 2018 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израел порази сирийски изтребител над Голанските възвишения

/КРОСС/ Израелската ПВО е свалила сирийски изтребител-бомбардировач Су-22 над Голанските възвишения, предадоха световните агенции, като се позоваха на армията на еврейската държава.

Според Тел Авив самолетът е навлязъл на 2 км във въздушното пространство на страната, при което е бил поразен от две ракети на ЗРК „Пейтриът”. Дамаск обаче твърди, че машината е била ударена над сирийска територия. Според „Франс прес” в района на граничната ограда се виждат горящите останки на самолета. По непотвърдени данни, пилотът е загинал.

Това е вторият подобен случай по границата за последните 30 години.

Според сирийските държавни медии изтребителят е изпълнявал задача срещу цели на „Ислямска държава”. През последните дни правителствените сили за пръв път от 2011 г. стигнаха до границата с Израел.

Голанските възвишения са окупирани от Израел от 1967 г. Отново през тази седмица противоракетната отбрана в този регион беше задействана, след като две ракети от комплекс „Точка” бяха засечени да летят към израелската територия. В крайна сметка обаче те паднаха на около километър преди границата.