Идва Nokia за 1000 долара
Секция: Технологии
24 Юли 2018 21:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Идва Nokia за 1000 долара

/КРОСС/ По-късно през годината HMD Global може да представи флагмански смартфон, чиято цена ще е по-висока от тази на сегашния топмодел на компанията Nokia 8 Sirocco, пишат от NokiaMob, цитирани от Mobile Bulgaria.

Това разкриват хората зад руския форум Nokia anew, в който често в аванс се появяват детайли за плановете на финландската компания. Според информацията приблизителната цена на очаквания флагман (вероятно на име Nokia 9 или 10) ще е 990 долара, което ще изправи устройството в директна конкуренция с топмоделите на останалите големи производители.

Засега не е ясно доколко е достоверна информацията. Носят се слухове, че смартфонът ще има камера с множество лещи и ще ползва технология на компанията Light, в която Foxconn е инвеститор.

Друг коментар на Nokia anew твърди, че устройството няма да има изрязан дисплей, за да се открои на пазара, а камерата ще е по-добра от тази на Samsung Galaxy S9+. Според по-ранна информация от същия форум HMD Global готви два флагмански модела Nokia за тази година (за това писахме и тук).

Твърди се, че и двата телефона ще са с чипсет Snapdragon 845, P-OLED дисплей от LG с тънки странични рамки и основна камера с 5 лещи.

По-скъпият модел, този с цена около 1000 долара, ще предложи и вграден в дисплея сензор за отпечатъци, а премиерата му няма да е по-рано от есента. Другото устройство се описва като наследник на Nokia 8 Sirocco за по-широката аудитория, което означава, че ще има по-достъпна цена.