Лятно кино в европейската столица на културата - Пловдив
Секция: КУЛТУРА
25 Юли 2018 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лятно кино в европейската столица на културата - Пловдив

/КРОСС/ От 25 юли до 5 август в Пловдив започва "Лятно Кино в Парка".

В интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" организаторът Ник Тодоров даде повече информация за събитието:

"Това наистина ще бъде една смесица от преживявания – от кино, от изкуство, от добро прекарано време с приятели под открито небе. В пет парка, в пет от любимите локации на пловдивчани ще направим десет прожекции на български и европейски филми от последните няколко години. Започваме утре вечер. Като първата ни прожекция е в Цар-Симеоновата градина с българския филм "Летовници“, един абсолютно тематичен филм за тази част от годината, когато всички се засилваме към морето.

Имаме още няколко български заглавия – "Дъвка за балончета“, филм, който ще ни върне в отминалите години, "Революция Х“, новата музикална комедия с емблематичното участие на звезди като Димитър Бербатов, Гери-Никол, "Привличане“, последния филм на Яна Маринова, която ще бъде наш гост на 4-и август.

Предстоят интересни и вълнуващи вечери. Всички прожекции са безплатни и ще започват в 21 часа. Системата, с която ще извършим тези прожекции, е професионална система за лятно кино с капацитет между 800 и 1000 души, тоест капацитетът, който имаме е сериозен, така че ще очакваме добра посещаемост. Всички прожекции са в абсолютно зелена и естествена среда".