Почина президентът на Ферари Серджо Маркионе
Секция: Шоубизнес
25 Юли 2018 19:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почина президентът на Ферари Серджо Маркионе

/КРОСС/ Скръбна вест удари автомобилния свят и най-вече феновете на Ферари. Изпълнителният директор на “черните кончета” Серджо Маркионе почина на 66-годишна възраст, след като влезе в болница за операция на рамото, но състоянието му се е влошило, а самият той е имал куп други заболявания. Марчионе напусна поста си само преди няколко дни.

Медиите споменаха, че му е открит проблем на простата, както и рак на белия дроб, който е неизлечим. Той се влоши сериозно в последните дни, а от няколко дни е и в дълбока кома.

Той напусна поста като главен изпълнителен директор на ФИАТ, където бе ръководител в последните 14 години. Маркионе има основна заслуга за работата на “Ферари” във Формула 1 през последните години, но с официално изявление напусна и този пост преди няколко дни.

Смъртта му беше потвърдена от “Exor NV”, компанията на семейство Аниели, която основа ФИАТ, и то само дни след смяната му като изпълнителен директор. Състоянието му се е влошило рязко след операция на рамото, извършена в Цюрих. Подробности обаче не бяха оповестени.

“Серджо Маркионе, истински мъж и приятел, вече не е сред живите”, каза собственикът на Фиат Джон Елкан. “Моето семейство и аз винаги ще сме му благодарни за това, което направи”.