Предстоящи събития в страната за 26 юли
Секция: Предстоящи събития
26 Юли 2018 07:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 26 юли

/КРОСС/София.
От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 08.30 до 21.00 часа пред Народното събрание ще се проведе протест срещу поправките в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, приети на 17 юли 2018 г. от Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в ХІV въззивен състав на Софийския градски съд ще се разгледат мерките за неотклонение на двамата шофьори, които пометоха общо 19 коли в София.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение за изследователски практики (инициатива „Зелени закони") и коалиция от граждански организации „За да остане природа в България" във връзка със законови промени в ущърб на природата.

***
София.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА проф. Николай Овчаров ще покаже и други находки от тазгодишната археологическа кампания на Перперикон.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) на тема „Българският език - духовен мост за национално единение". В събитието ще участва и кметът на София Йорданка Фандъкова. Участниците в конференцията ще бъдат поздравени от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

***
София.
От 16.00 часа в Министерството на здравеопазването (залата на ет. 4) ще бъдат представени резултатите от националното проучване „Подобряване на равноправния достъп до вода и санитария в България", осъществено от фондация „Земя завинаги", съвместно с Министерство на здравеопазването и Икономическата комисия за Европа на ООН (UNECE). Участие в пресконференцията ще вземат зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова и представители на фондация „Земя завинаги".

***
София.
От 16.00 часа в зала 3 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" 1 председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов и председателят на експертната група на Европейския съюз по въпросите на футбола Дейвид Боанан ще дадат съвместна пресконференция на тема „Законова рамка за безопасност и сигурност при провеждане на спортни събития - добрите европейски практики".

***
София.
От 16.30 часа в зала 132 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" 1 Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще изслуша ръководството на КОНПИ.

***
София.
От 18.00 часа в зала 19 на Квадрат 500 ще бъде представена изложбата на Австрийското посолство в София „Commuting 2018a", в която Австрия прие от България председателството на Съвета на ЕС.

***
София.
От 18.30 часа в Къща за литература и превод, ул. „Латинка" 12 ще се състои прожекция и разговор с писателя и режисьор Стефан Чапалику за неговата работа и за съвременното албанско изкуство.

***
София.
От 18.30 часа в галерия Credo Bonum ще бъде открита изложба, организирана от природозащитната организация WWF.

***
Банско.
На площад „Никола Вапцаров" се провежда „Лятна филмомания под звездите 2018".

***
Бургас.
От 17.00 часа в Експозиционен център Флора ще бъде официално открито Петото юбилейно издание на WINE FEST BURGAS. От 21.30 часа ще бъдат връчени грамоти за топ 10 вина и голямата награда статуетка "Златен Нептун' за най-добро бяло вино на фестивала.

***
Бургас/Царево.
От 21.00 часа в Народно читалище „Георги Кондолов" в гр. Царево Георги Мамалев ще представи автобиографичната си книга „Усмихни се, човече!" с импровизирано "One Man Show".

***
Варна.
От 09.30 ч. в хотел „Черно море" ще се проведе регионален дискусионен форум по повод 30 юли, международен ден за борба с трафика на хора. Гости на форума, организиран от Дирекция „Превенции" към Община Варна ще бъдат г-жа Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), представители на администрацията на НКБТХ и на местните комисии в страната.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в голяма зала на Общината ще се проведе редовна сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще се проведе Работилница по бродерия.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на сцената на „Арт лято" до ХГ „Борис Денев" ще се проведе премиера на книгата на Ралица Генчева „Кой те излъга какво е щастие".

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Летния театър ще се проведе концертна програма, част от Международния фолклорен фестивал.

***
Видин.
От 11.00 часа в залата на 6 ет. в административната сграда на Община Видин ще се проведе редовна месечна пресконференция.

***
Видин.
От 11.00 часа в крайдунавския парк на града ще бъде открита изложба #artofdanube - най-дългата картина-портрет на река Дунав. В 11.30 часа на открита сцена на Художествена галерия „Н. Петров" ще се проведе семейно представление на Цирк "Играчка-Плачко".

***
Видин.
От 15.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА - Видин кметът на Общината Огнян Ценков ще участва в съвместна пресконференция с административния директор на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" - Момчил Станков и с началника на Регионалното управление на образованието - Веселка Асенова, във връзка с много високата оценка, която получава университета на институционалната си акредитация от Националната агенция по оценяване и акредитация.

***
Видин.
От 17.30 часа на стадион „Георги Бенковски" кметът на Община Видин Огнян Ценков ще се срещне с ръководството и с футболистите на ОФК „Бдин-1923".

***
Габрово.
От 18.00 часа в Музея на хумора и сатирата ще бъде представена изложбата „Дунавска карикатура".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще бъде представена юбилейната книга „Шест грама" от Елка Няголова.

***
Клисура.
В 13.00 часа в читалище „20-ти април" ще се състои официалното откриване на Национална научна конференция, посветена на 190 години от рождението на Христо Данов.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Парк-хотел „Кюстендил" ще се проведе заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа на Арката на площад „Велбъжд" ще бъде открит Международният фолклорен фестивал „Сребърна пафта".

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита изложбата „Нови постъпления".

***
Момчилград.
От 16.30 часа в парк „Нури Адалъ" играчите на шах ще могат да премерят сили, а от 17.00 часа - тези, които залагат на спортния бридж. Вечерта на лятната сцена в градския парк почитателите на хубавата музика ще могат да чуят изпълненията на група „Old School Band".

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в зала 1302 в сградата на Общината ще се проведе заседание на Комисията „Ин витро" към Общинския съвет, която ще разгледа 7 заявления за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, подадени през второто тримесечие на годината.

***
Перник.
От 10.30 часа пред Двореца на културата ще се проведат забавни игри и анимация с деца и родители „Лято в Двореца".

***
Перник.
От 11.00 часа пред Общински младежки дом-Перник ще се състои творческа работилница.

***
Перник.
От 16.00 часа в галерия „Кракра" ще се състои изложба на пернишки автори „Лято".

***
Перник.
От 18.00 часа пред Хранкомерс, кметство „Изток" ще се проведе дискотека под открито небе.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Аrtnewscafe на ул. „Отец Паисий" 38 испанският архитект Марта Харабо ще разкаже на чаша кафе пред гости и граждани за разработения от нея проект в рамките на резидентната програма ADATA AiR.

***
Пловдив.
В 17.30 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" - Пловдив ще бъде представена новата книга на Мартин Ралчевски - сборника с разкази „Душа".

***
Свищов.
От 10.00 часа в парк „Калето" ще се проведе закриване на Юлско лято в Читалището и връчване на сертификатите за участие на децата.

***
Сливен/с. Гавраилово.
От 10.00 часа на площада пред читалището в село Гавраилово ще бъде открит празникът „Златна праскова" 2018. В 10.45 часа в салона на читалище „Слънце-1928" ще започне кръгла маса на тема „Състояние и тенденции при производството на праскови", в който ще се включат водещи специалисти от Института по овощарство - гр. Пловдив. В 11.00 часа ще бъде лекцията „Възможности и подпомагане на малки стопанства по „Програмата за развитие на селските райони 2014-2020", в това число и подготовка за проектни предложения по Подмярка 4.1.2 „Инвестиции в земеделските стопанства по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства".

***
Смолян.
От 13.00 часа на площад „Свобода" заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще участват в тържествения ритуал по посрещането на 35-ия контингент на Въоръжените сили на Република България, който успешно приключи участието си в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа".

***
Смолян.
От 18.00 часа в манастира "Св. Вмчк Пантелеймон" край Смолян иконом Запрян Шиков - секретар на Архиерейското наместничество и изпълняващ длъжността игумен на манастира ще отслужи Празнична Вечерня с Петохлебие по повод храмовия празник на манастира.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къща-музей „Гео Милев" ще се проведат литературни занимания за деца от 5 до 9 години.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа до 12.30 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе програма „Чета и играя - знам и мога".

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Марица" на Областната администрация в Хасково ще се проведе работно заседание по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 в сградата на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Шумен.

***
Ямбол.
От 18.00 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена изложба на шапки и униформи, използвани в различни периоди от Българската армия - от Освобождението до наши дни.