Славия ще търси добър резултат срещу фаворита Хайдук
Секция: СПОРТ
26 Юли 2018 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Славия ще търси добър резултат срещу фаворита Хайдук

/КРОСС/ Славия гостува на Хайдук в Сплит в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Играчите на Златомир Загорчич се надяват да покажат добра игра и в днешния мач и да си тръгнат с добър турнирен резултат. Статистиката обаче не е на страната на Славия. "Белите" досега никога в историята си не са успявали да отстранят съперник от Балканите. Всъщност първият двубой с тим от тази част на света е именно срещу Хайдук през сезон 1970/71, когато столичани губят с 0:3 като гост, а след това побеждават като домакин с 1:0 в среща от 1/32-финала в Панаирната купа, но отпадат от турнира. След това "белите" имат отпадания и от Сараево, Партизан (Белград) и Олимпиакос през годините.

Хайдук не е особено удобен съперник за българските отбори. Миналия сезон хърватите отстраниха Левски точно на тази фаза на надпреварата.

Треньорът Златомир Загорчич има някои проблеми около състава. Опитният страж Георги Петков е с травма и е много вероятно да не започне срещата. Леки проблеми имат и Милен Гамаков и Момчил Цветанов, но те най-вероятно ще стиснат зъби и ще бъдат на терена.

Очаква се "белите" да стартират със Стериакис под рамката и Александров, Христов, Гамаков и Велковски пред него в отбрана. Мартинов и Карабельов ще са двойката дефанзивни халфове, а Шоколаров ще движи играта пред тях. Иванов и Цветанов ще действат по крилата, а атаката ще води Ангелов.

В Хайдук нямат проблеми преди двубоя.