Откриха случайно отвлечено момиче в Добрич, дрогирано и малтретирано повече от 20 дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юли 2018 09:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха случайно отвлечено момиче в Добрич, дрогирано и малтретирано повече от 20 дни

/КРОСС/ Полицията в Добрич е открила 18-годишно отвлечено момиче, което е било жестоко малтретирано и дрогирано в продължение на повече от 20 дни, предаде агенция „Фокус”. Детайли по случая бяха разкрити от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По случая е задържан 32-годишен мъж.

По сигнал на граждани е извършен обиск в дома на родителите на задържания, където е открито малко количество наркотични вещества. По-късно разследващите проверяват и неговия собствен дом в центъра на Добрич, където случайно откриват момичето в безпомощно състояние.

Момичето веднага е отведено в Спешния център на града.

Отвлечената е потвърдила пред разследващите, че е държана против волята си. Състоянието ѝ е много тежко, тъй като е дрогирана в продължение на повече от 20 дни.

„Била е жестоко малтретирана – има външни следи от нараняване, има следи от загасяне на цигара в лицето ѝ”, разкри говорителят на главния прокурор.

Има също такава белези от охлузвания по лакти, колена, следи от повърхностни наранявания в областта на лицето, носа, устата, на границата на косата с челото.

В момента момичето е стабилно, контактно и адекватно. Няма риск за живота ѝ. Според специалисти психологическата травма е значително по-дълбока и лечението ѝ ще бъде продължително.