Путин представя план за Сирия
Секция: Русия
26 Юли 2018 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин представя план за Сирия

/КРОСС/План за нормализиране на обстановката в Сирия ще представи руският президент Владимир Путин по време на десетата юбилейната среща на високо равнище на БРИКС, която се провежда в Йоханесбург, Република Южна Африка, предава БНР.

Очаква се Путин да разговаря насаме с турския президент Реджеп Ердоган. Една от основните теми на срещата на върха на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Република Южна Африка) ще бъде противопоставянето на американската политика на протекционизъм в световната икономика.

Петте най-големи развиващи се икономики обхващат около 40% от населението на света и над една четвърт от територията на планетата. Спадът в цените на суровините и американският протекционизъм причиняват значителни щети на икономиките на страните от БРИКС и една от целите на срещата е да бъдат намерени лостове за противодействие.

Дневният ред на форума е амбициозен - той включва изработването на общ механизъм за разрешаване на конфликти, създаването на собствена агенция за кредитен рейтинг и на център за разработване на ваксини, съобщава още БНР.