Как да накарате системата за капково поливане да заработи ефективно
Секция: ЛЮБОПИТНО
26 Юли 2018 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да накарате системата за капково поливане да заработи ефективно

/КРОСС/ Всеки стопанин желае да има перфектните услови за развитие на растенията в градината. Това днес може да се постигне с модерната система за капково поливане. Вярно е, че начинът на действие на тази система е съвсем лесен и елементарен, но преди да се направи добро планиране на размери и разположение, трудно можем да я накараме да действа ефективно.

Ако сами няма да можете да направите необходимите изчисления и измервания, обърнете съм производителя на системите за капково напояване или специалист, който знае какво да направи.

Най-често напоителните системи са съставени от няколко кръга, които захранват различни разпръсквачи. Те поливат растенията или захранват друг кръг от системата за капково напояване.

С тази система градинарите ще са сигурни, че няма да пилеят водата, няма да е пълно с маркучи за поливане и пространството ще изглежда много по-добре. Градинарите няма да са толкова ангажирани с поливането, тъй като системите има програматори, които ще пускат необходимото количество вода в необходимото време.

За да стане всичко това факт, е добре да се заемете с изчисление на необходимите метри и дебелина на нужните маркучи за капково поливане. След това се консултирайте при покупката на системата.

Консултантите на фирмата, от която купувате системат, са добре подготвени и няма да ви затруднят. Те ще ви посъветват кое е най-подходящо за вашата градина или оранжерия. Ще се заемат с монтажа и всичко ще е готово за кратко време. За вас ще остане да се наслаждавате на прекрасните растения и да събирате отлична реколта.

Не си мислете, че капковото поливане е предназначено само за големи градини и оранжерии. Спокойно можете да използват по-малък вариант на такава система и за цветята на балкона.

Когато сте на почивка, няма да се налага да карате роднини или съседите да поливат цветята. Достатъчно е да пригодите пластмасови бутилки за равномерно поливане и няма да се притеснявате за цветята по време на отсъствието ви.