Махат Сърбия от списъка с рисковите държави
Секция: СВЯТ
27 Юли 2018 19:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Махат Сърбия от списъка с рисковите държави

/КРОСС/ Сърбия би могла в скоро време да бъде премахната от списъка на високо рисковите държави, когато става въпрос за пране на пари и сигурността на бизнеса, в който страната е била поставена през февруари тази година, пише "Вечерне новости".

Изданието твърди, че на среща на премиера Ана Бърнабич с американския министър на финансите Стивън Мнучин, проведена в сряда във Вашингтон, една от ключовите теми е била последният доклад на международния орган за борба с прането на пари FATF, в който Сърбия е поставена сред държавите, които са под повишен надзор. FATF е орган, който се бори против прането на пари, финансирането на тероризма и организираната престъпност, посочва изданието.

Бърнабич подчертала, че Сърбия вече е изпълнила всички условия, за да бъде премахната от този списък, а министър Мнучин изтъкнал, че САЩ са доволни от мерките, които Сърбия е приложила досега. Сръбският премиер е разговаряла във Вашингтон и с директора на МВФ Кристин Лагард, която заявила, че "Сърбия е страна за пример", пише в. "Вечерне новости".

Сръбските издания отбелязват, че правителството на Сърбия е решило да изпрати хуманитарна помощ на Гърция в размер на 200 000 евро за преодоляване на щетите от катастрофалните пожари, предаде БНТ.

Вестник "Блиц" съобщава, че самолет от типа Еърбъс А 320 на авиокомпанията "Томас Кук", който пътувал по линията Кос-Лондон със 136 пътници на борда и седемчленен екипаж, тази нощ е кацнал извънредно на летище "Никола Тесла" в Белград заради дим в кабината. Появата на дима бързо била премахната. Пътниците са настанени в хотел, където очакват информация за продължаването на пътуването.