Родителите на хора с увреждания излизат на протест на 30 юли
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юли 2018 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Родителите на хора с увреждания излизат на протест на 30 юли

/КРОСС/ Родители и близки на хора с увреждания ще излязат на обединен протест на 30 юли, понеделник, в София. Под надслов "Системата убива - всички" недоволството ще започне в 17 ч. пред Народното събрание, като ще има шествие до Министерския съвет, където около 20 ч. и ще приключи протестът.

"Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива - всички! Това е протест на народа срещу системата! Системата прокуди стотици деца и възрастни с увреждания, прокуди за десет години 1 200 000 българи", пишат организаторите на протеста в писмо до медиите.

Те подчертават, че в България няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта. Освен това страната била най-бедната и корумпирана държава в Европа. "Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се "махне този проблем" от главата на премиера! Проблемът сте вие, управляващите от всички партии и коалиции", пишат още организаторите и подчертават, че имат подкрепата на десетки неправителствени организации.

През седмицата се разбра, че законопроектите за хората с увреждания ще бъдат внесени наесен в парламента. Социалният министър Бисер Петков увери, че полага максимални усилия, за да постигне съгласие в работната група.