Таксиметрови шофьори в Испания стачкуват срещу „Юбер“ и „Кабифай“
Секция: СВЯТ
28 Юли 2018 17:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Таксиметрови шофьори в Испания стачкуват срещу „Юбер“ и „Кабифай“

/КРОСС/ Таксиметровите шофьори от Мадрид спонтанно излязоха в стачка днес в солидарност с колегите си от Барселона, стачкуващи от сряда. Те протестират срещу нелоялната конкуренция на така наречените „туристически превозни средства с шофьор", като „Юбер" или „Кабифай", предаде Франс прес.
Секретарят на Федерацията на таксиметровите шофьори в Мадрид Сантяго Симон Висенте каза, че всички таксиметрови шофьори спонтано и прогресивно са спрели работа и са парализирали по този начин столицата, летището и районите на големите железопътни и автобусни гари. Той твърди, че стачката е следвана на 100 процента в Мадрид, където има 15 000 таксита, както и в Барселона, където има 10 500 таксита. Протестното движение ще се разпространи и в други големи градове на Испания.
Таксиметровите шофьори в Барселона парализираха вчера и днес централните части на града. Те протестират срещу съдебно решение, което е благоприятно за компаниите „Юбер" и „Кабифай". Съдът на Каталуния запази в сила временното преустановяване на прилагането на регламент на общината в Барселона, който ограничаваше издаването на лицензии за услугата туристически автомобили с шофьор в града.