УЕФА обяви наказанието на Бодуров и Малинов!
Секция: СПОРТ
30 Юли 2018 09:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
УЕФА обяви наказанието на Бодуров и Малинов!

/КРОСС/ Доста сериозен удар получи ЦСКА, след като стана ясно, че Николай Бодуров и Кристиян Малинов са наказани за три мача в Лига Европа. Решението е изпратено до "червените" още в петък, заедно с копие до БФС. Това отговориха от евроцентралата на запитване на "24 часа" в медийния канал на УЕФА.

Санкцията е заради грозните сцени, които се разиграха след последния съдийски сигнал на мача с ФК Рига, който бе спечелен от българския отбор след изпълнение на дузпи. Припомняме, че след края на двубоя се заформи меле с дейното участие на Бодуров и Малинов, които бяха наказани с червен картон от главния рефер. Такива получиха и Байенко и Богдан Ващук от състава на съперника.

Според доклада на съдията Фуркат Атажанов още двама отнасят санкция. Това са администраторът на клуба Димитър Вутов, който също гори за три мача, и кондиционният треньор Томас Нойберт, който е наказан за два.

В доклада на рефера е посочено, че на Нойберт един път е направена забележка за излизане от техническата зона. След това обаче продължил да обижда съдиите и заради това му е бил посочен пътят към трибуните.

От петък тече и 5-дневният срок, в който могат да бъдат поискани и мотивите по санкцията по наказателно дело 31497-UEL-2018/2019, за да се реши дали някоя от санкциите ще бъде обжалвана. Това обаче е малко вероятно, защото Николай Бодуров е посочен като инициатор на мелето след мача, след като се сдърпал с капитана на домакините Володимир Байенко. След това връхлетял и Димитър Вутов, който нанесъл удар по играча на ФК Рига. И едва след това били изгонени Малинов и Богдан Ващюк. Основанието на червените картони на всички е "брутално поведение".

Решението за наказанията е взето от председателя на спешната комисия на контролната, етична и дисциплинарна комисия на УЕФА - Ханс Лоренц, като са му помагали Томас Хеа и Кепа Ларумбе Беаин. Заседанието е било в петък. "Добрата" новина за ЦСКА е, че клубът няма да плаща и глоба заради инцидента.

Тиаго Родригес пък бе наказан само за един двубой, след като получи червен картон в редовното време, но неговата санкция вече е изтекла.

Така в четвъртък Нестор ел Маестро със сигурност няма да може да разчита на Бодуров и Малинов в реванша с Адмира Вакер. "Червените" записаха класическа победа с 3:0 в първия мач от втория предварителен кръг в Лига Европа.