Huawei вече е вторият най-голям производител на смартфони в света
Секция: Технологии
01 Август 2018 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei вече е вторият най-голям производител на смартфони в света

/КРОСС/ Ръстът в продадени бройки на българския пазар за първото полугодие на 2018 спрямо това на 2017 е 20%.

Huawei за пръв път се изкачи на втора позиция в света в бизнеса със смартфони през второто тримесечие на 2018, съобщава агенцията за маркетингови проучвания IDC. По данни на IDC, в световен мащаб Huawei е доставил 54 млн. смартфона, а Apple - 41,3 млн. апарата. В проценти това означава 20,9% пазарен дял на Samsung, следван от Huawei с 15,8%, който от своя страна има преднина от 3,7 % пред Apple с неговите 12,1%.

                          

Huawei, включително дъщерния му бранд Honor, бележи огромен ръст от почти 41% в броя на  доставените устойства, в сравнение с миналата година, като завзема все по-силни позиции в най-високия клас след рекордния успех на новите модели P20 и P20 Pro.

                        

В България, по данни на Huawei, през първото полугодие на 2018 компанията е продала 20% повече устройства на територията на страната в сравнение със същия период на миналата година. Още по-впечатляващи са резултатите на компанията в премиум сегмента, където Huawei бележи 59% ръст на продажбите в най-високия клас спрямо първото полугодие на 2017.

                           

Този ръст се дължи основно на моделите P20 и P20 Pro, последният от които продължава да води класацията на DxOMark със своите фотографски възможности, и чиято камера е обявена за най-добрата мобилна камера в света за годината от престижната фотографска асоциация TIPA (Technical Image Press Association).