Google се подигра с Windows и macOS (видео)
Секция: Технологии
01 Август 2018 21:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google се подигра с Windows и macOS (видео)

/КРОСС/ Windows и macOS със сигурност си имат доста проблемни моменти - съобщенията за вируси, нотификациите за ъпдейти, сините екрани на смъртта и др.

Според Google, начинът за справянето с тях е като се премина на оперативната система за компютри на IT гигантът - Chrome OS.

Предимствата са множеството работещи Android приложения, вградената защита от вируси и автоматичните ъпдейти, а от Google са споделили видео, което освен да изтъква недостатъците на конкурентите, препоръчва и закупуването на новия Chromebook.

Истината обаче е, че Windows, Linux, а дори и macOS имат съществени предимства пред Chrome OS. Освен че вече са много стабилни, а проблемите с вирусите - лесно решими, то изброените по-горе операционни системи са по-добри за работа с по-сериозни програми или играенето на игри, които не са насочени предимно към деца.

Освен това за нормалната си работа Chrome OS изисква връзка с интернет, а операционната система традиционно се инсталира на лаптопи със слаба конфигурация.

Драйверите на периферните устройства, като скенери, принтери и други са несъвместими с Chrome OS, поради което, ако имате по-стар скенер или принтер - няма да може да го ползвате.

От Google са насочили своя лаптоп предимно към американския пазар и то към ученици и училища, които имат нужда от лаптоп, но не се очаква да правят нещо трудно на него. Обикновено цената на Chromebook е много ниска, поради което лаптопът е по-купуван от лаптопите на Apple.

video: https://www.youtube.com/watch?v=2xryaZF1Z4w