Разчистват Монтана от неупотребявани стари коли
Секция: Автомобили
02 Август 2018 10:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разчистват Монтана от неупотребявани стари коли

/КРОСС/ Община Монтана започва акция за премахване на излезли от употреба стари автомобили от тротоари и обществени паркинги, обяви кметът Златко Живков.

В последните дни комисия от общински експерти е направила оглед в града и е описала 34 автомобила, които не са използвани от дълго време, но стоят на различни места в шест зони на града. На собствениците им е дадено предписание да ги преместят в чатни имоти или предадат за вторични суровини. Ако те не предприемат никакви действия, то общината ще ги извози на площадка за временно съхранение и ако отново не бъдат потърсени до 3 месеца - ще ги предаде за скрап.

Общината предприема тези действия за разчистването на обществените пространства от стари коли след прокурорско разпореждане, уточни Живков. В него се настоява да бъдат взети мерки и да се засили контролът по Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства.

Заедно с тази акция продължава и премахването на незаконни гаражи, гаражни клетки и отчуждени стари сгради. До момента са премахнати над 800 от общо 1054 незаконни постройки, уточни кметът.

Наред с кампанията за премахването на "паметниците" на четири колела, в Монтана тече и такава за събарянето на 1052 незаконни постройки, гаражи, гаражоподобни и отчуждени къщи.

От общината отбелязват, че съборетините служат за всичко друго, но не и за гаражи. Направени са през последните 40 години в междублокови пространства извън всички разрешителни режими. Повечето от навесите са метални и силно ръждясали.

Досега в централната градска част от пет зони са демонтирани 311 незаконни гаража.

В междублоковите пространства на „Младост” 3 има 246 обекта, които ще бъдат премахнати следващите два месеца. И това няма да е всичко. Близо 2000 са незаконните постройки в различните квартали на Монтана. Кметът Живков е категоричен, че нито една няма да бъде забравена.