„Нощните вълци”, близки до Путин, основаха база в Словакия
Секция: СВЯТ
02 Август 2018 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Нощните вълци”, близки до Путин, основаха база в Словакия

/КРОСС/ Напрежение възникна в Словакия, след като в страната беше основана база на известния и близък до Кремъл рокерски клуб „Нощните вълци”. 

Президентът на страната определи това като заплаха за сигурността.

Базата на „Нощните вълци” се намира близо до град Търнава. Основаването ѝ предизвика бурни реакции. Президентът на Словакия Андрей Киска дори направи паралел с анексирането на Крим. 

„Това не са безобидни почитатели на моторите. „Нощните вълци” са инструмент на режим, който участва в окупацията на съседна държава”, категоричен беше той. 

Йозеф Хамбалек оглавява националистическа група и е основател на клуба на „Нощните вълци” в Словакия. Според него твърденията на президента са безпочвени. 

„Вижте знамето, което държа на тази снимка – това е знамето на Словакия. Полякът до мен държи знамето на Полша. Ние сме патриоти, това може и да е руски клуб, но ние на първо място сме словаци”, увери той. 

В същото време Хамбалек се оказа в центъра на голям скандал. Той отправи заплахи към журналисти, снимали в района на базата. А на кадрите се вижда, че в базата има бракувани военни машини и дори танкове. 

„Нощни вълци” е първият и най-голям клуб на мотоциклетисти в Русия. Организацията е известна с това, че поддържа тесни връзки с руския президент Владимир Путин. Нейни представители на няколко пъти посетиха и България.