ЦСКА продължава напред в Европа, Славия отпадна
Секция: СПОРТ
03 Август 2018 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА продължава напред в Европа, Славия отпадна

/КРОСС/ Отборът на ЦСКА се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, след като победи Адмира Вакер с 3:1 в реванша между двата тима и отстрани съперника си с общ резултат 6:1.

„Червените“ имаха комфортен аванс от 3:0 от първата среща на „Българска Армия“. С победата си ЦСКА зарадва около 1000 свои фенове, пътували до Австрия за реванша с Адмира.
Новият централен нападател на тима Мауридес се отличи с две попадения в реванша. Бразилецът откри резултата още в 14-та минута, а осем минути след почивката покачи на 2:0. Домакините върнаха един гол чрез Синан Бакиш в 55-та минута, но в 80-та минута Жоржиньо вкара нов гол за ЦСКА-София и оформи крайното 3:1.

ЦСКА ще срещне в третия кръг датския Копенхаген, на който първо ще домакинства идния четвъртък.

Отборът на Славия отпадна от турнира Лига Европа, след като загуби реванша с Хайдук Сплит от втория квалификационен кръг на надпреварата с 2:3.

„Белите“ бяха записали поражение с 0:1 при гостуването си в Сплит с 0:1, а на Националния стадион „Васил Левски“ отново загубиха от хърватския си опонент.

Станко Юрич даде преднина на гостите в 24-та минута, с което наклони везните сериозно в полза на Хайдук, но Галин Иванов върна надеждите на Славия точно преди почивката, реализирайки дузпа.

В 55-та минута Мийо Какташ отново изведе хърватите напред, а Георги Йомов възстанови равенството в 70-та минута. Три минути преди края на редовното време Какташ оформи крайното 3:2 в полза на Хайдук с втория си гол в двубоя. По този начин Славия приключи с участието си в евротурнирите за сезона, а Хайдук ще чака да научи съперника си за следващия кръг.