Къде живеят сега потомците на ръководителите на Съветския съюз
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Август 2018 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде живеят сега потомците на ръководителите на Съветския съюз

/КРОСС/ Под тяхно ръководство крачехме към светлото комунистическо бъдеще - не за нас самите, а за нашите деца и внуци, пише руският сайт scisne.net в кратка равносметка къде сега живеят потомците на ръководителите на Съветския съюз. След краха на комунистическия експеримент те не заминаха за Китай, Северна Корея или Куба, а за „нормалните страни " - Европейския съюз и САЩ, отбелязва изданието.
Внучката на Сталин Крис Евънс живее в Портланд, САЩ и има магазин.
Синът на бившия първи секретар на ЦК на КПСС Никита Хрушчов - Сергей Хрушчов, през 1991 година заминава за университета „Браун" в САЩ, за да чете лекции по история на Студената война. Остава за постоянно в САЩ и сега живее в Провидънс, Роуд Айлънд. Работи като професор в Института по международни изследвания към университета „Браун".
Внучката на бившия шеф на КГБ и след това генерален секретар на КПСС Юрий Андропов - Татяна, преподава хореография в Маями. Също в Америка живее и брат ѝ Константин.
Правнуците на генералния секретар Леонид Брежнев - Дмитрий и Леонид, са завършили Оксфордския университет. Племенницата на Брежнев - Любов Брежнева, живее в Калифорния.
Дъщерята на идеолога на късния комунизъм Михаил Суслов - Майя, от 1990 живее в Австрия със съпруга си и с двамата си синове.
Дъщерята на последния генерален секретар Михаил Горбачом - Ирина Вирганская, живее основно в Сан Франциско, където е главният офис на фондация „Горбачов", чийто вицепрезидент тя е.