Задържаха Митьо Очите при спецакция в Истанбул
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Август 2018 11:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха Митьо Очите при спецакция в Истанбул

/КРОСС/ Димитър Желязков - Очите е бил задържан снощи в Истанбул при съвместна операция на българските и турските власти, предаде БТВ.

Димитър Желязков беше официално обявен за издирване от Интерпол. В сайта на организацията е посочено, че Желязков се издирва във връзка с участието му в организирана престъпна група, свързана с рекет, изнудване и палежи с цел печалба. Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало законно - той не е бил подсъдим или обвиняем. При мащабна полицейска операция на 2 август в Бургас бяха арестувани 19 души, считани за приближени на Митьо Очите. Според прокуратурата става дума за организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици с голямо влияние в цялата страна.

Оказва се, че част от задържаните имат общо с погребалния бизнес. От специализираната прокуратура разкриха, че работят по случая вече две години. Групата е действала по Южното Черноморие, ползвала се е с влияние в цялата страна. Разполагали са и с оръжия. В разбитата престъпна група е участвал и общинският съветник втори мандат в Несебър Пейо Янков. Претърсен беше домът му, където е открита сумата от 60 хил. лв. Фамилията на Пейо Янков е позната отдавна. Баща му - Димитър Янков, който също е бил общински съветник, беше разстрелян в Несебър. За фамилията се знае, че държи в ръцете си бизнеса с хотели и ресторанти в Слънчев бряг и района.