Декодират в Москва черната кутия на разбития хеликоптер
Секция: Русия
04 Август 2018 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Декодират в Москва черната кутия на разбития хеликоптер

/КРОСС/ Въздушните записващи устройства на хеликоптера Ми-8, разбил се на територията на Красноярска област, ще бъдат изпратени за декодиране до Междудържавата авиационна комисия в Москва. ТАСС беше информиран за това от правоприлагащите органи.

"Визуално черните кутии са в нормално състояние, но дали те са подходящи за декодиране, ще бъде възможно да се говори само след отварянето им, което ще се направи в IAC в Москва", каза източникът.

В резултат на катастрофата на хеликоптера Ми-8 в северната част на Красноярски район загинаха 18 души. Започнало е наказателно разследване на причините за аварията, образувана в Междудържавната авиационна комисия.

Според съобщението на сайта на ведомството след излитането хеликоптерът Ми-8 АМТ с пътници на борда по неустановени причини се е блъснал във външната конструкция, превозваща товар, на другия вертолет, в резултат на което е паднал, разбил се и изгорял. Двете машини излетели една след друга в района на Ванкорското нефтонаходище. Първи излетял вертолет Ми-8 с външно окачения товар и без пътници на борда, а след него - вторият Ми-8АМТ с пътници - работници от смените на помпена станция.

Катастрофата е станала при прости метеорологични условия, без валежи. Загинали са всички на борда - тричленен екипаж и 15 пътници. Компанията "РН-Ванкор", чиито служители и подизпълнители се намирали в катастрофиралия хеликоптер, ще окаже помощ на семействата на загиналите, съобщи "Роснефт".