Турция върна на България задържаните българи, Митьо Очите остава в ареста в Истанбул (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Август 2018 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция върна на България задържаните българи, Митьо Очите остава в ареста в Истанбул (обновена)

/КРОСС/ Турските власти са върнали в България седемте души, които са заловени в хотелската стая на издирвания с червена бюлетина Димитър Желязков-Очите.

Самият Желязков остава в ареста в Истанбул, като предстоят процедури за екстрадицията му у нас.

Седемте мъже са с наложена мярка 24 часа „задържане под стража". Тепърва с тях ще се водят разговори, за да се изясни присъствието им в турския хотел, както и дали има данни те да са съпричастни с извършването на престъпления.

Що се отнася до Димитър Желязков, процедурата по екстрадирането му минава през решение на съда и за момента не е ясно кога ще бъде върнат в България

Говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди за "Хоризонт", че сред седемте задържани лица в Истанбул са заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев от БСП и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Димитър Желязков с прякор Митьо Очите остава в следствения арест в Истанбул.

Специализираният наказателен съд /СНС/ остави в ареста с постоянна мярка "задържане под стража" петимата от групата на Митьо Очите, задържани в четвъртък.

Мярката им е гледана при закрити врата с аргумента, че могат да бъда оповестени данни от личния им живот.

Венцислав Христов, Йордан Въчев, Иван Найденов, Радослав Николов и Иван Пишиев са обвинени за участие в организирана група за палежи, рекет, побои, изнудване и наркотици, като за техен лидер е сочен Димитър Желязков - Очите.

Следващото съдебно заседание ще е на 9-ти август.