Арестуваха 8 наркодилъри при спецакция в Слънчев бряг
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Август 2018 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха 8 наркодилъри при спецакция в Слънчев бряг

/КРОСС/ 8 мъже са задържани за притежаване и разпространение на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг при спецоперация на полицията в Несебър и Главна дирекция "Национална полиция", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Около 3 часа на 3 август в района на хотел "Кубан" са арестувани двама нигерийски граждани и един малиец. У тях са открити и иззети три розови хапчета (вероятно се касае за екстази) и 11 свивки с марихуана. Мъжете са задържани със заповеди за задържане за срок до 24 ч. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Малко по-късно в същия ден - около 1 часа, е претърсен апартамент в Слънчев бряг, обитаван от криминално проявен и осъждан 29-годишен старозагорец. Намерени и иззети са три найлонови топки с диаметър около 10 см., съдържащи канабис и саморъчно свита цигара с канабис, като общото тегло на намереното наркотично вещество е около 400 гр. Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство за притежаване на наркотици.

Около 13.30 ч. в района на автогарата в Слънчев бряг е извършена проверка на 38-годишен русенец. Намерени и иззети са три свивки с канабис и два полиетиленови плика с метамфетамин. Дилърът е в ареста за 24 часа.

Шестият задържан е хванат в района на ресторант "Джани" в курорта. Той е 49-годишен криминално проявен и осъждан софиянец. В него е намерен и иззет найлонов плик с метамфетамин с тегло около 15 гр. При извършено претърсване на обитаваната от мъжа квартира, е намерен полиетиленов плик с амфетамин. Събраните срещу 49-годишния софиянец данни за притежаване и разпространение на наркотични вещества са докладвани в Бургаска окръжна прокуратура, като му е повдигнато обвинение и му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

Вчера около 01.30 ч. в района до ресторант "Джани" е задържано 15-годишно момче от Стара Загора, в което са открити наркотични вещества. Ученикът също е в ареста.

Час по-късно в района до хотел "Хармани Суит" е арестуван 49-годишен криминално проявен мъж от Несебър. В него са намерени и иззети 41 пликчета с кокаин, 6 пликчета с канабис, 5 пликчета с хашиш и 337 шестоъгълни розови таблетки - екстази. На мъжа са повдигнати обвинения и му е наложена мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа.