Майките на деца с увреждания отбелязват един месец от началото на протеста
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Август 2018 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майките на деца с увреждания отбелязват един месец от началото на протеста

/КРОСС/ Близо 10 000 подписа в подкрепа на каузата на майките на деца с увреждания са събрани в Стара Загора само за месец.

На специален празник в градския парк - „От хора за хора", инициаторите организираха игри и забави за децата, в които се включиха актьорът Димитър Митев-Джими и хип-хоп певецът Иван Динев-Устата.

Десетки майки на деца с увреждания присъстват на празника, организиран в тяхна подкрепа в парк "Пети октомври". Те изразиха своята огромна благодарност към широката обществена подкрепа, получена от страна на старозагорци. По думите им, реформа в системата е абсолютно наложителна, за да не се увеличава здравният туризъм, както те нарекоха необходимостта им от адекватни грижи.

"Затова е нужен електронен регистър, в който да има вкарана информация за хората с увреждания, информация колко от тях са деца, колко са младежи, с какви потребности. Настояваме да седнат и да могат да съберат информацията, и да направят индивидуални оценки на всички хора с увреждания на потребностите", апелираха участници.

Към каузата се присъедини и изпълнителят Иван Динев-Устата, който от години подкрепя исканията на майките на деца с увреждания.

"Радвам се, че напоследък става така, че това се афишира достатъчно силно в обществото и в медиите. Имаше достатъчно силен отзвук."