Двама младежи нападнати от мечка в центъра на румънски град
Секция: СВЯТ
05 Август 2018 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама младежи нападнати от мечка в центъра на румънски град

/КРОСС/ Двама младежи бяха приети днес в болница, след като бяха нападнати от мечка в центъра на румънския град Бъйле Тушнад в централната част на страната, предаде агенция Медиафакс. Младежите са получили наранявания по краката, лицето и гърдите, но са в стабилно състояние в Окръжната болница за спешна помощ в Миеркуря Чук.

Инцидентът е станал в централната част на града рано днес. Двамата млади мъже, на по 27 г., вървели към гарата, за да отидат на работа в град Миеркуря Чук.

Единият от пострадалите е претърпял операция, тъй като е имал по-сериозни наранявания на торса. Той бил скочил да помага на приятеля си, който бил нападнат първи, а в крайна сметка получил по-тежки наранявания, съобщава Медиафакс.

"Вторият, който скочил в помощ на приятеля си, е пострадал повече. Мечката е откъснала меки тъкани, причинявайки рани в областта на торса. Това е по-тежък случай, най-тежкият в последно време", каза директорът на болницата д-р Конрад Жудит. Той допълни, че животът на младия мъж не е в опасност. И двамата нападнати остават в болницата.

Председателят на Окръжния съвет на Харгита Чаба Борбой написа на страницата си във Фейсбук, че младежите са били нападнати от мечка, която има две малки. В публикацията си той посочва, че жителите на Бъйле Тушнад са на границата на търпението от мечките, които често слизат от гората.

През юли други двама мъже бяха нападнати от мечка в Бъйле Тушнад, припомня Медиафакс.

Тази седмица гладна мечка унищожи хладилника на Центъра за закрила на детето в града, където са настанени 50 деца, посочва още агенцията.

Окръжният съвет на Харгита настоява за предприемане на спешни мерки, тъй като много мечки се разхождат по улиците на града и в райони, където има възрастни хора и деца. Според местните власти в периода, в който зреят плодовете, мечките всеки ден влизат в дворовете на хората.