Граничният град Одрин ще бъде напълно газифициран до 2019 година
Секция: СВЯТ
05 Август 2018 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Граничният град Одрин ще бъде напълно газифициран до 2019 година

/КРОСС/ Турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез заяви, че граничният град Одрин ще бъде изцяло газифициран до края на 2019

"През миналата година в Турция бяха газифицирани общо 222 населени места в рамките на програма на енергийното министерство. От тях 12 са в Одринска област. По този показател областта е на едно от първите места. До края на 2019 г. всички населени места в окръг Одрин ще получават газ. Граничният ни град ще се превърне в чист и екологичен град какъвто заслужава да бъде", каза турският министър. Дьонмез заяви това на връщане от България в Одрин през ГКПП Хамзабейли - Лесово.

Турският министър участва в петък в церемонията по откриване на отсечка от газопровода Лозенец - Недялско край Ямбол по покана на министър-председателя Бойко Борисов и енергийния министър Теменужка Петкова. В рамките на посещението си в България министър Дьонмез е разговарял с премиера Борисов и министър Теменужка Петрова за енергийните проекти между Турция и България, информираха турски източници.