Как да предпазим смартфона от прегряване през лятото
Секция: Технологии
06 Август 2018 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да предпазим смартфона от прегряване през лятото

/КРОСС/ Повечето смартфони са създадени да работят безпроблемно до +40 градуса по Целзий. Летните температури у нас обаче могат да надминат тези стойности, а температурата в оставена на Слънцето кола често е едва поносима дори за хората.

Що се отнася за смартфоните, то високата температура може да ги направи по-бавни, да съкрати живота на чиповете и в по-лошите случаи да нанесе непоправими щети по екрана или пластмасовите материали на корпуса. Горещите температури могат и перманентно да намалят живота на батерията ви.

Ето защо, ако искаме да гарантираме добрата работа на смартфона през лятото, на първо място не трябва да го забравяме в колата.

Когато пътуваме, смартфонът не трябва да стои на таблото на Слънце, а по-възможност на по-сенчесто или хладно място.

Наличието на калъфка може да предпазва устройството от удари, но със сигурност пречи на по-доброто топлоотделяне и охлаждане - в най-горещите дни е добре да свалите калъфката му.

Изключването на смартфона също би могло да има полезен ефект. А експертите съветват да не използваме тежки приложения или игри, в най-големите жеги.

Според анализаторите най-предпоставения смартфон към прегряване е iPhone, а операционната му система iOS е създадена да работи безпроблемно до 35º C.