Валери Йорданов е новият заместник-председател на ДАЗД
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Август 2018 16:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валери Йорданов е новият заместник-председател на ДАЗД

/КРОСС/ Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от днес, 06 август 2018 г., за заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) е назначен Валери Йорданов.

Г-н Йорданов е с образователна степен магистър. Като директор на Столичната дирекция на вътрешните работи извършва административно управление и контрол на служителите в детските педагогически стаи, активно взаимодейства с ДАЗД, АСП, неправителствени и обществени организации, работещи за и с деца. В този период в СДВР е изградено и специализирано помещение за работа с деца, жертви на престъпления – „синя стая“.

В качеството му на на кмет на район „Витоша“ на Столична община (2013-2015 г.) и като орган по закрила, реализира дейности и мерки за гарантиране на правата на децата – създаване на подкрепяща среда и условия за социално включване. Председател е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

До назначаването му за зам.-председател е главен секретар на Държавната агенция за бежанците. В неговите правомощия е административното управление на Дирекция „Социална дейност и адаптация“, която прилага специални грижи за непридружените малолетни и непълнолетни чужденци, търсещи международна закрила, и осъществява, съвместно с Регионалните управления по образованието, насочване на тези деца към държавните и общинските училища в Република България.

Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова връчи почетен плакет и благодари на досегашния зам.-председател д-р Валентин Димитров за работата му в областта на закрилата на детето и изрази надеждата си, че и в бъдеще ще продължи да сътрудничи по теми, свързани с опазване на интересите на децата и грижите за тях.