45 души дариха кръв за лекарката, паднала от 7-я етаж
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2018 09:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
45 души дариха кръв за лекарката, паднала от 7-я етаж

/КРОСС/ Около 45 души са дарили кръв в кампанията на УМБАЛСМ "Пирогов" за даряване на кръв за лекарка от УМБАЛ "Александровска", която лежи в Централна реанимация в много тежко състояние след падане от 7-мия етаж.

От желаещите да дарят кръв само 30 души са били с показатели, които позволявали това да се случи. Сред дарителите имало както нейни колеги лекари, така и хора, които са разбрали за акцията по кръводаряване и са се отзовали, пишат от пресслужбата на здравното заведение.

Инициативата на служителите от университетската спешна болница се осъществи с подкрепата на директора на болница "Пирогов" и директора на НЦТХ.

Междувременно в помощ на пострадалата се организира и друга инициатива - набиране на средства за медицински изделия, които не се покриват от НЗОК, а са нужни за лечението на пациентката.

Парите са превеждат по дарителска сметка на УМБАЛ "Александровска", а най-напред на призива за помощ е откликнала съсловната организация на лекарите в София.
Председателят на Столична лекарска колегия д-р Асен Межидиев обяви, че Колегията отпуска 5 000 лв. от фонда си "Взаимопомощ".

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" изказва благодарност на всички, които са се включили в инициативата и са дарили кръв, за да спасят живот.