Радев уверява, че няма изтичане на информация по случая с Очите
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2018 18:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев уверява, че няма изтичане на информация по случая с Очите

/КРОСС/ Вътрешният министър Валентин Радев и главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов се срещнаха със състава на РУ- Елин Пелин и кметовете от региона. Радев увери служителите в готовността на ръководството да осигури всички необходими условия за нормалното изпълнение на служебните им задължения.

Вътрешният министър обясни, че няма теч на информация, така че Димитър Желязков - Митьо Очите да реши да напусне страната преди акцията в Бургас. "Ако беше изтекла информация, щеше ли той да отиде в Гърция, в Турция и да го хванем там".

Маринов коментира, че Митьо Очите е задържан за 30 дни в Турция, докато мине процедурата за екстрадиране, но продължава да тече активна работа на в Бургас във връзка с престъпната група.

Радев е доволен от анализа за дейността на РУ- Елин Пелин през първите шест месеца на 2018г. и постигнатите до този момент резултати говорят и за добра работа на новото ръководство на областната дирекция.

Кметовете на малките населени места са доволни от доброто ниво на комуникация и взаимодействие с полицията, в това число и положителният ефект от изграденото видеонаблюдение.

"Исканията на кметовете са в посока повече полицейско присъствие, ограничаване на тежкотоварния трафик през селата, контрол върху отделни нощни заведения, които притесняват жителите. В тази посока заедно с ръководството на областната дирекция се ангажирахме да предприемем необходимите мерки в рамките на нашите правомощия", обясни Радев.