Няма данни за пострадали българи при пожара в Зигбург
Секция: СВЯТ
08 Август 2018 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма данни за пострадали българи при пожара в Зигбург

/КРОСС/ Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава българските граждани да внимават във връзка с пожара край гара Зигбург в Германия.

Към момента няма данни за ранени или пострадали български граждани при инцидента.

Местни представители в град Зигбург първоначално заявиха, че вероятната причина за пожара е възникването на искри от преминаващ влак, които са предизвикали пожар, който се е разпространил до къщите.

Но по-късно градската управа отбеляза, че все още не са установили причината за пожара. Железопътните власти също участват в разследването на причините за пожара.

Около 550 пожарникари, полицейско водно оръдие и хеликоптер се включиха в гасенето на пожара, който е бил овладян няколко часа по-късно.

Първите пожарникари се изправиха пред стена от пламъци. Когато е 39 градуса по Целзий, тези неща могат много бързо да се разпространят, коментира говорител на пожарната.

Тази сутрин местните власти съобщиха, че 32-ма души са пострадали, като един човек е в тежко състояние. По-рано беше обявено за 28 ранени, включително трима пожарникари и петима полицаи.

Германия е залята от гореща вълна като по-голямата част от Европа.

Железопътните услуги, свързващи градовете Кьолн и Франкфурт, ще бъдат възобновени днес, но не е ясно кога ще бъде възстановена работата на локалните влакове.

Българите, живеещи или пътуващи през близкия до Бон град Зигбург, да проявяват особено внимание при придвижването си с влак заради избухналия вчера край гарата пожар.

Сънародниците ни, които ползват експресните влакове, обслужващи Зигбург, трябва да следят местните медии, както и съобщенията на властите, за да се уверят, че влаковете се движат по разписание, предупреждават от консулството ни във Франкфурт на Майн.

Припомняме, вчера възникна силен пожар в близост до гарата в Зигбург. Пламъците обхванаха къщи и засегнаха гаровото пространство.

Най-малко 28 души, сред които 20 местни жители, бяха ранени.

Властите отцепиха района, а 520 пожарникари локализираха огъня. Движението на високоскоростния ICE влак от Кьолн за Франкфурт бе временно спряно в едната посока.

Нарушения в разписанията на влаковете може да има и днес.

Повече информация може да бъде получена на телефоните на консулството ни във Франкфурт:

+49-69-509 278 1310 и

+49-69-509 278 132.