Иванчева остава в болницата до утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Август 2018 16:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иванчева остава в болницата до утре

/КРОСС/ Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ендокринологията в сградата на Майчин дом на Александровска болница до утре.

Иванчева няма да бъде изписана днес. Това съобщи бившият пиар на общината в "Младост" Петър Кърджилов, цитиран от offnews.

Предвидено е Иванчева да бъде изписана утре в 14 часа. Днес медиците ще направят на бившата кметица ядрено магнитен резонанс (ЯМР).

Припомняме, Иванчева влезе в болница на 1 август. Тя беше транспортирана с белезници и окови на краката, което предизвика силно възмущение от начина, по който се третират затворниците у нас.

Няколко дни след това стана ясно, че всъщност поставянето на специални колани и на белезници на ръцете и краката на арестанти у нас е масова практика. Това, по думите на бившия български съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург Здравка Калайджиева, е в нарушение на правата на затворниците и обвиняемите.

Темата коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, която попита през социалните мрежи Цецка Цачева, Екатерина Захариева и Цвета Караянчева защо "довчера давахте мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчите оглушително за достойнството на жените", визирайки отношението към Иванчева.

Общественият защитник Мая Манолова пък призова министъра на правосъдието Цецка Цачева да предприеме незабавни и ефективни административни мерки по преустановяване на унизителното отношение спрямо затворниците у нас.