Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение взе лиценз
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2018 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение взе лиценз

/КРОСС/ Професионални квалификации за 8 професии съгласно държавния образователен стандарт ще предлага дружеството

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение България получи Лицензия от Националната агенция за професионално образование (НАПОО). В резултат бъдещи и настоящи електротехници могат да придобиват знания и опит в сферата на електроенергетиката в центъра и да получат професионална квалификация по професии и специалности в съответствие със Закона за професионалното образование и обучение.

Лицензията включва 8 професии и 12 специалности в областта на електроенергетиката, екологията, информационните технологии, заваряването и подемно-транспортната техника.

Учебният център се състои от технически полигон, който включва реална симулация на електроразпределителната мрежа и изградени осем обекта за практическо обучение, както и специализирани учебни зали.

Сред основните цели на центъра са развитие на служителите на ЧЕЗ Разпределение чрез професионално обучение, формиране на политика и практика за обучение през целия живот в съответствие с Европейската стратегия по заетостта и Меморандума за учене през целия живот, повишаване на квалификацията, подобряване на компетентността и конкурентоспособността на електротехниците, обучение на служители на подизпълнители, партньорство с образователни институции и държавни организации и други.

"Секторът се нуждае от специалисти, а това че е стратегически и рисков прави качественото обучение изключително важно. Получената лицензия е доказателство за нашите възможности в тази посока. В Техническия учебен център, в реална бизнес среда, предлагаме професионална квалификация и преквалификация на служители и партньори, а модерната база в центъра вече предизвика интерес у млади хора към професията.“, каза Меглена Велинова, ръководител на Техническия учебен център към ЧЕЗ Разпределение България.

Лицензията на учебния център беше връчена от Емилияна Димитрова, председател на НАПОО. Агенцията е орган на Министерския съвет, който отговаря за качеството на професионалното образование и обучение и съответствието му с държавния образователен стандарт.