Иванчева си тръгна от болницата, както и дойде – с вериги на краката
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2018 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иванчева си тръгна от болницата, както и дойде – с вериги на краката

/КРОСС/ По-рано от първоначално обявения час и отново в окови, обвинената за подкуп кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева беше изписана от „Майчин дом”, където през миналата седмица постъпи за изследвания. Това съобщиха от екипа й във „Фейсбук”.

„Най-лошото е, че тя няма да бъде в лечебницата на Централния затвор, а директно в ареста, където условията разрушават здравето им. Ще изпратим протестна нота до посолствата на демократичните държави и до европейските институции”, пишат още сподвижниците на Иванчева.

Довеждането й с белезници на ръцете и краката предизвика скандал, като юристи коментираха, че в случая не става дума за специално отношение към кмета, а за нарушаваща законите и Конституцията практика, прилагана спрямо всички арестанти, които се конвоират до лечебно заведение. Властите обаче обясниха действията си с множеството случаи на избягали лица.

Днес се очакваше акция в подкрепа на Иванчева, но по-ранното й изписване я осуети. В понеделник пред Министерския съвет обаче ще има протест.