Започва ветроходната регата ,,Кор Кароли''
Секция: СПОРТ
11 Август 2018 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва ветроходната регата ,,Кор Кароли''

//КРОСС/ В Бургас започва годишната ветроходна регата „Кор Кароли". За 18-ти път варненското състезание вдига платна и за втори път стартът е от Порт Бургас. Близо 50 килови яхти ще се състезават в петте състезателни дни на регатата. Познатите дестинации водят до Св. Влас, Сарафово и Варна.

Димитър Новак- организатор: Тази година сме включили и остров "Свети Иван", което е новост за изданието на регатата.

Иван Костадинов- Царево: Това е една от най-хубавите регати, може би най-хубавата бих казал, защото тя е офшорна регата, от пристанище до пристанище.

Заявките за участие са от български и украински яхти.

Хенрих Кокончев-главен съдия: Времето за ветроходство е много добро, силен вятър, типично бургаско вълнение, тук в този залив, понеже е дълбок, вълната става доста висока и понеже вече имаме в България здрави хубави яхти, с голяма доза спокойствие провеждаме тези състезания.

Официалната състезателна програма започва на утре в 11.00 ч. със старт на първия етап от Бургас - о-в "Св. Иван" - Бургас. Таксата за участие е 10 лв. на човек, а такса за лодките, независимо от тяхната големина, няма да има. Средствата ще бъдат насочени за организиране и провеждане на самото състезание, както и за годишната церемония „Златен глобус".