Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
13 Август 2018 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ Застраховката "Гражданска отговорност" отново поскъпва шоково, информира Сега. В края на миналата седмица, изненадващо за шофьорите, застрахователите оскъпиха полицата с нови 40-50 лева. От началото на годината цената на задължителната застраховка се е увеличила с почти сто лева, са изчислили от вестника. 

Зърното с десет процента по-малко, поскъпна до 380 лева за тон, информира 24 часа. Това е най-високата цена за последните 4-5 години.

Идва опасно мъртво течение по Черноморието, предупреждават спасители, цитирани от Труд. През двата почивни дни морето е взело седем жертви, а от началото на сезона удавниците са 17. Най-опасни са дългите открити плажове, поясняват спасителите.

"Глоби вместо Гинес за най-голямото хоро", пише Стандарт. Екоминистърът наказва танцьорите, които нагазиха в едно от Седемте рилски езера, за да се снимат, а влизането в езерата е изрично забранено, освен ако не е за почистването им. В събота имаше инициатива за най-голямото хоро на езерата, което да кандидатства за рекордите на Гинес.

Висшият съдебен съвет е плащал огромни суми за нощувки на членовете си, които живеят под наем, пише Сега. Съветът е нарушил грубо правилата си и вместо до хиляда лева на месец е плащал тройно и четворно.

"Президентът иска анекс към договора с Македония", пише опозиционният Дума. Липсва адекватна позиция от правителството за думите на Зоран Заев, смята Румен Радев, допълва вестникът.

Земя излиза с цитат на депутати от БСП  "Агенцията по храните плаче за прокурор". От левицата са категорични, че земеделският министър Порожанов трябва да си ходи.

Според заместник-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, най-късно до края на 2019 година личните ни документи ще имат чип. В интервю за 24 часа Ципов подчертава, че няма задължение за предсрочна смяна на ползваните от нас сега лични карти и паспорти.

Наш ITспециалист си купи къща за три милиона паунда в елитния лондонски квартал Хампсетдразказва Стандарт в репортаж за родните емигранти в британската столица. В североизточен лондонски квартал, в който има нашенска колония, по цялата улица се продават розови домати, питка пърленка, шопска салата, нищо не липсва на нашенците. Българско бистро е обявено за най-доброто в специализиран британски сайт.

"Битката в света не е за Китай, а за Европа", казва, в интервю за Труд, доц. д-р Мариана Тиен от Института за исторически изследвания при БАН. Тя подчертава, че България не е активна сред останалите държави в международен план в борбата им за привличане интереса на Китай.