Гърция амнистира BG джигити
Секция: Автомобили
13 Август 2018 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция амнистира BG джигити

/КРОСС/ ръцкото правителство обяви амнистия за транспортни нарушения, извършени през последния месец от гръцки и чужди граждани, в това число и от българи.

С решение на вътрешния министър Панос Скурлетис започна връщане на конфискувани свидетелства за управление на моторни превозни средства, регистрационни табели и лицензи на превозни средства, за да се улесни пътуването на гражданите през празничния 15 август, когато е Голяма Богородица, официален почивен ден в страната.

Всички български граждани, на които са конфискувани номера или талони на автомобили в Гърция през този период, могат да отидат и да си ги получат обратно лично или чрез упълномощено лице, пише "Труд".

Решението се отнася за автомобили, с които е извършено нарушение включително до 9 август. Конкретно става дума за нарушения на член 34 от Гражданския процесуален кодекс (незаконно паркиране) и член 4, параграф 3 (платформа P-40, забрана за спиране и паркиране), за които регистрационните табели на превозното средство се отнемат за 20 дни в съответствие с клауза 8 103 от КОК (Правилник за движение по пътищата в Гърция).

Припомняме, че през идните дни трафикът към южната ни съседка ще продължи да бъде много интензивен.

Новият закон за движение по пътищата в Гърция предвижда глоба от 1500 евро, ако пушите в автомобил, в който пътува дете.

Избягвайте ползването на антирадар по шосетата там, защото глобата за устройството достига до 2000 евро.

Преминаването на червен светофар, употребата на алкохол или неправилно изпреварване, както и за агресивно поведение към полицай може да се стигне до отнемане на книжката.

Ограничението на скоростта по магистралите на съседите е 130 км/ч.