13-ата Суперкупа за Меси и "Барса" след зрелищен обрат
Секция: СПОРТ
13 Август 2018 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
13-ата Суперкупа за Меси и "Барса" след зрелищен обрат

/КРОСС/ Шампионът на Испания - "Барселона" започна новия сезон с трофей! Каталунците успяха да направят пълен обрат с 2:1 срещу "Севиля" и да триумфират със Суперкупата на страната за 13-и път в историята.

Мачът се игра в Танжер, Мароко и за първи път от години победителят бе определен само в 1 среща. Не липсваха и скандали преди сблъсъка. Ръководството на "Севиля" се възпротиви на решението на испанската федерация да позволи използването на неограничен брои чужденци от страни извън Европейския съюз и заплаши да бойкотира мача. В крайна сметка обаче срещата се състоя.

Всъщност "Барселона" доминираше на терена през по-голямата част от мача. Само че Меси и компания първи трябваше да видят как топката влиза във вратата им. 

В 10-ата минута Луис Муриел намери Пабло Сарабия, който бе оставен непокрит, и с много хубав удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Тер Стеген. Съдията прибегна до системата ВАР, за да изясни, че попадението е редовно.

Последва натиск на каталунците. Меси, Жорди Алба и Луис Суарес опитаха да изравнят, но вратарят на "Севиля" Вацлик показа безпогрешни рефлекси.

И така до 42-ата минута. Лионел Меси стреля от пряк свободен удар. Топката се отби от гредата и попадна в Жерар Пике. Той пък не пропусна от близко разстояние. Футболистите на "Севиля" претендираха за засада, но все пак двата тима се прибраха за кратка почивка при 1:1.

Иван Ракитич и Фелипе Коутиньо внесоха свежест в редиците на каталунците през второто полувреме. Двамата обаче пропуснаха да вкарат. Това стори техният съотборник Усман Дембеле в 78-ата минута след пас на Меси и топовен удар.

"Севиля" имаше шанс да изненада съперника си в добавеното време. Тогава Тер Стеген фаулира Алейш Видал в наказателното поле, но стражът се реваншира със спасена дузпа.

Така "Барса" вдигна своя пореден трофей в Испания. Лионел Меси, който бе капитан на тима, се превърна в най-титулувания играч в редиците на каталунците със своите 33 отличия - 9 титли в Испания, 6 Купи на Краля, 4 титли в Шампионската лига, 3 Световни клубни титли, 8 Суперкупи на Испания, 3 Суперкупи на Европа. Аржентинецът изпревари по този показател Андрес Иниеста, който има "само" 32.