Мъж простреля домашно куче от кола с дрогирана шофьорка
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Август 2018 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж простреля домашно куче от кола с дрогирана шофьорка

/КРОСС/ Криминално проявен мъж е задържан от полицията за това, че е прострелял куче  в района на вилната зона на парк "Росенец", съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. Сигналът за инцидента е подаден в събота около 19.10 часа от 40-годишната собственичка на двегодишния немски шпиц.

Отзовалите се на сигнала полицейски служители спрели в близост до хижа "Странджа" автомобила "Опел Тигра", с който се е придвижвал стрелецът и установили, че шофира 32-годишна криминално проявена бургазлийка с инициали Н. В. Мъжът, прострелял кучето, пък е Д.М., на 33 години. В автомобила е открита въздушна пушка със седем сачми, за която не са представени документи.

Шофьорката е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества, като дрегера отчел - 0,6 промила алкохол в издишания въздух, а наркодрегера положителна проба за употреба на канабис и опиати. Н.В. е задържана за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство. Стрелецът също е в ареста за едно денонощие и срещу него е започнало разследване. За момента не е ясно какви са причините да гърми по животното.

Простреляното куче е заведено при ветеринар за изваждане на заседналата в гръдната област сачма от въздушната пушка.